Hoe kan ik inschrijven?


Hoe kan ik inschrijven?


Oriënteren op de basisschool
Alle kinderen mogen naar school vanaf 4 jaar. Het is heel goed om u vooraf goed te oriënteren op de mogelijkheden.
Het is belangrijk om goed te bekijken welke school bij u en uw kind past. Niet alle basisscholen zijn hetzelfde.
Past de werkwijze van de school bij uw kind, welke uitgangspunten hanteert de school, hoe zien de school en het schoolplein eruit, zijn er mogelijkheden voor buitenschoolse opvang, etc.... 
Het zijn allemaal aspecten die een rol kunnen spelen bij uw schoolkeuze. Het is belangrijk goed na te denken over de schoolkeuze. U sluit met de school een samenwerkingsverband voor 8 jaar. Deze verantwoordelijkheid nemen wij bij ons op school graag op ons.

Een kijkje nemen op de Wantijschool
We nodigen u graag uit bij ons op school. U kunt telefonisch een afspraak maken met de directeur van de school, Gerda Huijser. Zij zal u de school laten zien en de meest belangrijke aspecten vertellen.

U kiest voor de Wantijschool
Wanneer u kiest voor onze school, kunt u het Inschrijfformulier ingevuld op school afgeven of opsturen. U kunt het formulier hier downloaden.

U heeft uw kind ingeschreven op de Wantijschool 
Enkele weken voordat uw kind vier jaar wordt, krijgt u van de school bericht in welke groep uw kind wordt geplaatst. Vóór de vierde verjaardag zijn er tien dagdelen dat uw kind mag komen om alvast te wennen. Wanneer uw kind in groep 1 start, verwachten wij dat het zindelijk is en ook zelfstandig het toilet kan bezoeken.

Intakegesprek
Het is voor ons heel belangrijk te weten hoe uw kind zich heeft ontwikkeld. Wanneer we dat in beeld hebben, kunnen we beter inspelen op de behoeften van uw kind. Tijdens het intakegesprek bespreken we samen met u hoe het met uw kind gaat, hoe het zich ontwikkeld heeft, etc.

En dan ... eindelijk naar school
Meteen na zijn of haar vierde verjaardag begint het kind de complete schoolweek te volgen. In overleg met ouders kan anders besloten worden. In de periode vlak voor de zomervakantie schrijven we wel nieuwe leerlingen in, maar het is beter dat het kind pas na de zomervakantie daadwerkelijk start.

Geïnteresseerd in een rondleiding en een persoonlijke kennismaking?
Als u uw zoon of dochter wilt aanmelden op onze school kunt u contact opnemen met de directie. Dat kan telefonisch (078-6137008) of door ons direct een e-mail te sturen of via de contact pagina.