nieuws‎ > ‎

FEESTELIJKE OPENING GROEN SCHOOLPLEIN WANTIJSCHOOL

Geplaatst 27 okt. 2016 06:21 door Ton Simonis
Het groene schoolplein wordt morgen nog groener!
Het groene schoolplein wordt morgen nog groener!
Dat uit een goede samenwerking tussen school en buurt een prachtig duurzaam schoolplein kan worden gerealiseerd, wordt morgen 28 oktober verwezenlijkt op de Wantijschool.
Naast de school is een prachtig groen speelplein gerealiseerd wat overdag door de school en na schooltijd door de buurtkinderen gebruikt kan worden. 

Tot een jaar geleden was op deze plaats een stukje gemeentelijk groen te vinden met een grote oude boom. Tot schrik van enkele buurtbewoners is er toen een volledig betegeld schoolplein gerealiseerd en de grote boom was plotsklaps gerooid. Daarop hebben enkele buurtbewoners contact gezocht met de gemeente Dordrecht om hiertegen bezwaar aan te tekenen. "Gelukkig stond de gemeente open voor een oplossing waar iedereen achter kon staan", volgens Kees van Heesbeen, de directeur van de school.

SAMENWERKING
Afgelopen voorjaar is er een samenwerking op gang gebracht tussen buurtbewoners, gemeente en school. Er kwam een werkgroep die een duurzaam vergroend schoolplein heeft ontwikkeld waarop natuurlijk spelen mogelijk gemaakt werd. Nadat de gemeente Dordrecht hiervoor de middelen had vrijgemaakt en ook het bestuur van Stichting Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht een bijdrage ter beschikking stelde kon in de herfstvakantie de schop in de grond om het nieuwe plein te realiseren.

FEESTELIJKE OPENING
Morgenochtend (28 oktober) zullen enkele buurtbewoners, leerlingen en ouders de laatste boompjes gaan planten. Wethouder van onderwijs van de gemeente Dordrecht, Peter Heijkoop, zal om 13:00 uur, samen met de leerlingen van de groepen 3 en 4 de moestuin van de school voorzien van allerlei groenten. Niek Barendregt, voorzitter van het schoolbestuur zal om 14:00 uur met één van de leerlingen, Orhan Yozgat, het groene schoolplein openen door het planten van een appelboom.
Comments