nieuws‎ > ‎

Maandbrief 3 (4 november 201)

Geplaatst 6 nov. 2016 02:54 door Ton Simonis   [ 6 nov. 2016 03:29 bijgewerkt ]

 

9 november: spelinloop groep 1/2 Vanaf 7 november: start schoolfruit 
11 november: Nationaal schoolontbijt 
Week van 14 november: oudergesprekken17 november: terugkoppeling naar ouders over kwaliteitsontwikkeling school
23 november: spelinloop groep 1/2
23 november: WE thuis
24 november: vergadering gemeenschappelijke medezeggenschapsraad
30 november: spelinloop groep 1/2
2 december: vergadering ouderraad
2 december: volgende maandbrief

Nieuwe conciërge

Het is al een tijdje duidelijk dat onze conciërge Henk Verroen met zijn werkzaamheden gaat stoppen. De exacte datum daarvan is nog niet bekend, maar dat zal ergens begin 2017 gaan gebeuren. We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe conciërge en dat is gelukt. Wij begroeten graag Ad Derks in ons team. Op dit moment wordt hij ingewerkt door Henk. Dus de komende tijd zult u hen beiden op school zien.

Nationaal Schoolontbijt

Op vrijdag 11 november 2016 vindt het Nationaal Schoolontbijt plaats. Dit betekent dat alle leerlingen in alle groepen deze ochtend om 08.30 uur op school starten met een ontbijt, wat door de school wordt verzorgd. In principe hoeft uw kind deze dag 's morgens thuis niet te ontbijten. In de bijlage bij deze maandbrief kunt u hier meer informatie over lezen, bijvoorbeeld wat er allemaal aangeboden wordt aan de kinderen en hoe er rekening wordt gehouden met allergieën. Geeft u uw kind wel een bord, beker en bestek mee naar school graag.

Schoolfruit

Vanaf 7 november 2016 doet de school weer mee aan de gratis schoolfruitactie. 20 weken lang zullen alle leerlingen drie dagen per week vers fruit en verse groente aangeboden krijgen. Deze dagen hoeft u voor het tussendoortje 's ochtend niets aan uw kind mee naar school te geven. Iedere week is de samenstelling van het pakket anders. Hierdoor ieren de kinderen allerlei soorten fruit en groenten te eten. Hiermee bevorderen wij graag een gezond eetpatroon bij de kinderen. Op de dagen dat we geen fruit aanbieden zou u kunnen aansluiten op de actie. Hieronder tien tips hoe u dit zou kunnen doen:

1 Variatie is goed

Het is niet alleen lekker om veel verschillende soorten fruit en groente te eten, maar ook goed voor de smaakontwikkeling van uw kind. Bovendien zitten in elke soort weer net andere gezonde stoffen.

2. Het kan in weinig tijd

Een banaan, mandarijn, kleine appel, een stuk komkommer, wat cherrytomaatjes of een wortel doet u 's ochtends zo in de tas.

3. Het kan in iets meer tijd

Wanneer u er iets meer werk van wilt maken, kunt u stukjes kiwi snijden en mengen met wat druiven.

4. Doe samen boodschappen

Neem uw kind een keer mee naar de supermarkt en kijk welke soorten hij of zij het liefst zou willen.

5.  Vergeet de groente niet

Rauwkost, zoals stukjes wortel, komkommer, paprika en tomaatjes zijn ook lekker gezond voor tussendoor. Een portie voor het tienuurtje is al snel 50 gram. Dat is al 1/3 van wat een kind dagelijks minimaal nodig heeft aan groente.

6.  Denk ook aan de lunch

Als u fruit en groente meegeeft voor het tienuurtje, kunt u direct ook iets extra's in de broodtrommel doen. Denk aan een bekertje magere yoghurt met fruit of een bakje rauwkost.

7.  Geef geen vruchtensap mee

Een aantal soorten vruchtensap leveren een deel van de gezonde stoffen die ook in fruit zitten, maar er zitten ook veel calorieën in. Daarom is de slimste keuze voor tien uur: een echt stuk fruit en water.

8.  Doe mee!

Kinderen die meedoen met schoolfruit, blijken ook thuis vaker fruit en groente te kiezen. Het is slim om ook thuis de fruitschaal in het zicht te zetten. Zo krijgt al snel het hele gezin meer vezels, vitamines en mineralen binnen.

9.  Gebruik een goed bewaardoosje

In speelgoedwinkels en winkels voor huishoudelijke artikelen zijn steeds meer leuke, kleine bewaardoosjes voor schoolfruit te koop. Een gewoon afsluitbaar bakje werkt ook prima. Zo kunt u uw kind ook kwetsbaar fruit meegeven of bijvoorbeeld een kleine fruitsalade van stukjes appel en banaan.

I0. Kies. voor .citroen

Wanneer u voor duurzaam wilt kiezen, zoek dan naar fruit/groente van het seizoen, uit de buurt, of uit de volle grond.

Oudergesprekken

In de week van 14 tot en met 18 november vinden de oudergesprekken plaats. Via uw kind ontvangt u een aparte brief met een uitnodiging hiervoor. Deze brief heeft een antwoordstrookje. Wilt u dit uiterlijk dinsdag 8 november aan uw kind mee terug geven naar school, zodat wij een goede planning van de gesprekken kunnen maken.

Vertrek en afscheid juf Jessica

Eerder al gaf ik aan u door juf Jessica een andere baan heeft. Zij gaat onze school verlaten per 1 december 2016. Haar laatste werkdag zal op vrijdag 25 november zijn. Wij stellen u graag in de gelegenheid om haar de hand te schudden op 25 november om 14.30 uur, dus direct na schooltijd. Later deze dag zal het team afscheid van haar nemen en met haar een afscheidsglas heffen.

Het is jammer dat Jessica weg gaat, maar wij wensen haar vanzelfsprekend alle succes bij haar verdere loopbaan.

Vanaf maandag 28 november zal meester Derwin de gehele week voor groep 7/8 werken.

Lezen is erg belangrijk

Graag wijs ik u op de bijlage bij deze maandbrief "De bibliotheek is er voor jou". Erna Wouters van de openbare bibliotheek wijst op het belang dat lezen belangrijk is en bovenal ook heel leuk. Op school is een schoolbibliotheek waar de kinderen boeken kunnen lenen om thuis te lezen. We zouden het fijn vinden als u thuis stimuleert dat uw kind leest. Dat kunt u bijvoorbeeld doen door samen te lezen, of door uit het boek van uw kind stukje voor te lezen en een gesprek te hebben over de inhoud van het boek.

Ouderavond over onderwijskwaliteit

Toen in april 2016 met u is gecommuniceerd dat de onderwijsinspectie de school zwak beoordeeld had hebben we u via ouderavonden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van de onderwijskwaliteit. Deze avonden vonden plaats op 11 april en op 23 juni.

In de week vlak voor de herfstvakantie meldde ik u al hoe de inspectie heeft geoordeeld in haar bezoek op 11 oktober 2016.

Naar aanleiding van het inspectiebezoek nodig ik u wederom uit voor een ouderavond over de ontwikkeling van de onderwijskwaliteit van de school.

Deze ouderavond wordt gehouden op donderdag

17 november 2016 van 19.30-20.30 uur. Deze wordt gewoon op school gehouden. Deze avond zal evenals de avonden in april en juni worden bijgewoond door Niek Barendregt, voorzitter van het schoolbestuur.

Omdat de inspectie zo positief oordeelde zijn we van mening dat een vrij kort bijpraatmoment zal zijn. U kunt tijdens de bijeenkomst wel al uw vragen en opmerkingen aan ons kwijt over dit onderwerp.

U hoeft zich voor deze avond niet apart aan te melden. Wij hopen dat u erbij zult zijn om samen met team en bestuur uw gedachten te delen.De bibliotheek is er voor jou!

Lezen is heel belangrijk, natuurlijk op school, maar vooral in de wereld waarin we leven.

En hoe meer je leest, hoe makkelijker het lezen gaat. Dat doe je natuurlijk alleen als je 


er plezier in hebt!

Daar is de bibliotheek voor.

De schoolbibliotheek staat vol

met allerlei soorten boeken:

leesboeken, sprookjes, informatieboeken, prentenboeken en boeken met gedichten.

Er komen steeds nieuwe boeken bij:

de grappige verhalen uit het leven van een

loser, maar ook het boek over de beste, geweldigste, meest fantastische opa's ter wereld die het niet kunnen

laten om vreselijk te overdrijven.

Voor kinderen die liever boeken lezen over spinnen,
dino's of ridders is er de Insiders-serie. En Boer Boris vind je
hier ook. Allemaal leuke boeken!De bibliotheek heeft een mooie plek gekregen in de nieuwe personeelskamer.

Loop gerust een keertje binnen.

Comments